Account en gegevens verwijderen
Je kunt je gegevens en je account zelf verwijderen in de app. Er zijn twee mogelijkheden: je gegevens op dit toestel verwijderen, of je account verwijderen (als je bent ingelogd met je e-mailadres).
Gegevens verwijderen
- Open de app en tik rechtsboven op Profiel.
- Kies Al mijn gegevens verwijderen en bevestig met Alles verwijderen. Ben je ingelogd, dan heet de knop Adviezen en foto’s verwijderen en bevestig je met Adviezen verwijderen.
Daarmee verwijderen we direct al je vragen, foto’s, adviezen, meldingen en instellingen die je in de app ziet. Ben je ingelogd, dan horen daar ook de gesprekken van je andere toestellen bij, en word je op dit toestel uitgelogd. Je account zelf (je e-mailadres en je extra vragen) blijft bestaan; dat verwijder je hieronder. Ook kopieën in back-ups zijn binnen 30 dagen weg. Bij Anthropic, dat de adviezen opstelt, worden gegevens binnen 30 dagen verwijderd.
Wat blijft, zonder naam, e-mailadres of betaalgegevens, zolang de app bestaat:
- een versleutelde code met het aantal gebruikte gratis vragen, zodat het gratis tegoed niet opnieuw begint;
- je saldo extra vragen en de gegevens van die aankopen (product, transactienummer en aantal). Dat is tegoed waarvoor je hebt betaald, en extra vragen vervallen niet;
- de gegevens van je abonnement bij Apple of Google (product, looptijd en transactienummer), zodat je het kunt herstellen;
- wanneer je op dit toestel toestemming gaf voor verwerking door AI, en dat die toestemming bij het verwijderen is ingetrokken, zodat we kunnen aantonen wanneer je toestemming gold. Gebruik je de app daarna weer, dan vraagt hij opnieuw om toestemming.
Account verwijderen
- Open de app en tik rechtsboven op Profiel.
- Kies onder Account voor Account verwijderen en bevestig.
Wat er dan gebeurt:
- al je toestellen worden direct losgemaakt van je account. Niemand ziet je gesprekken nog;
- binnen 30 dagen zijn weg, ook uit back-ups: je e-mailadres, je gesprekken met vragen, foto’s en adviezen, en je meldingen en feedback;
- extra vragen die nog op je account staan, vervallen. De app laat vooraf zien hoeveel dat er zijn;
- log je later opnieuw in met hetzelfde adres, dan begin je met een leeg account.
Wat blijft, zonder e-mailadres, per toestel: de versleutelde code met het aantal gebruikte gratis vragen, de gegevens van je abonnement (zodat je het kunt herstellen), de transactienummers en aantallen van gekochte extra vragen, en wanneer je toestemming gaf voor verwerking door AI.
Een abonnement zeg je apart op
Een abonnement loopt via Apple of Google. Verwijderen in de app stopt de betaling niet:
- iPhone: Instellingen › je naam › Abonnementen;
- Android: Google Play › Betalingen en abonnementen › Abonnementen.
Heb je de app niet meer?
Mail naar privacy@veiligheidskundige.ai:
- had je een account, mail dan vanaf het e-mailadres van je account. Dan verwijderen we je account binnen 30 dagen;
- had je geen account, stuur dan het transactienummer van je aankoop mee. Dan verwijderen we de gegevens van dat toestel binnen 30 dagen.